Motiverande mattehjälp som ger toppresultat
- Sveriges nöjdaste elever enligt Trustpilot
- Egen mattelärare hemma och online
- Prova-på-lektion & betygsgaranti
Helt förutsättningslöst och anpassat till dig — fyll i formuläret nedan:
Få ett förutsättningslöst prisförslag anpassat till dig:
Besegra matematiken med mattehjälp
Sedan 2007 har vi hjälpt tusentals elever runtom i Sverige med matematiken. Under åren har vi fått vara en del av de mest fantastiska framgångssagorna. Att 9 av 10 når sina studiemål och får högre betyg, är något vi är oerhört stolta över.
Vårt fokus ligger alltid på att hjälpa elever bli mer självständiga i sina studier. Därför fokuserar våra mattelärare inte enbart på att förbättra ämneskunskaper i matten, utan också på studieteknik och självförtroende.
Mattehjälp med en privatlärare utvald just för dig
Vårt mål är att erbjuda Sveriges bästa privatlärare inom matematik. För att lyckas, räcker det inte lärarna har goda ämneskunskaper och en bra pedagogik. De behöver också matcha eleven på ett personligt plan.
Skräddarsydd mattehjälp som ger högre betyg
- Mattehjälp för alla åldrar & nivåer – 100% nöjdhetsgaranti
- Privat mattehjälp i hela Sverige – i hemmet eller online
- Förbättrad ämnesförståelse, motivation & självförtroende
9 av 10 når sina mål med Allakandos mattehjälp, varför?
-
1 Vårt mål: Sveriges bästa mattelärare
Det viktigaste är att ha en bra mattelärare, som anpassar undervisningen och förklarar så att du förstår. Därför får endast ett fåtal jobba med mattehjälp och de får gedigen utbildning i vår pedagogik.
-
2 26 000 elever & 15 år med mattehjälp
Vi är ett av Sveriges största företag som erbjuder mattehjälp både i hemmet och online. Vår VD Fredrik har själv undervisat 3000+ elever och under 15 år har vi fått stor erfarenhet av vad som ger resultat i matematik.
-
3 Vår övertygelse: Alla kan bli bra på matte
Vi tror inte på att somliga föds med “mattehjärna” – alla kan bli bra på matte med rätt träning. Likt en bra PT, hjälper en riktigt duktig mattelärare dig att nå ditt mål snabbt & enkelt med rätt hjälp i matte.
Vår mattehjälp lär dig:
- Fokusera på rätt saker
- Lös utmanande uppgifter
- Undvik slarvfel
- Prestera under prov
- Och mycket mer!
Så fungerar mattehjälpen – kom igång enkelt!
- Steg 1 Mer information
Det är viktigt för oss att förstå dig och hur vi kan hjälpa dig med matten. Kontakta oss på 0774 – 21 88 00!
- Steg 2 Vi handplockar lärare
Vi handplockar en mattelärare som passar din personlighet och bäst hjälper dig att nå dina mål.
- Steg 3 Prova-på-lektion
Testa undervisningen! Du träffar din mattelärare för en prova-på-lektion utan bindning.
- Steg 4 Vill du veta mer?
Bli kontaktad inom 24 timmar:
Det viktigaste är att ha en riktigt bra mattecoach
Enbart en liten andel av alla sökande anställs efter en noggrann process:
- Goda gymnasie- & högskolebetyg i matte
- Djupintervjuer, tester och provundervisning
- Utbildade i Allakandos pedagogik
- Certifiering för att bli specialist på mattehjälp
- Kontinuerlig feedback och coachning i mattehjälp
Hitta en mattelärare
Sök bland utbildade studiecoacher som kan din mattekurs, på din nivå:
Priser för läxhjälp i matematik & mattehjälp
Vi kan erbjuda matte hjälp oavsett målsättning & tjocklek på plånbok. Våra upplägg för matte hjälp börjar från 399 kronor i timmen. Det vanligaste upplägget för vår läxhjälp i matematik är 90-120 minuter en gång i veckan löpande.
”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva matte 2. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.”
– Reporter i P1 om vår matte hjälp
är nöjda med vår mattehjälp
höjer betygen i matematik
täckning, vi finns i hela Sverige
”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”
– Elev i UR-reportaget om vår mattehjälp
Elev i Sveriges Radio om vår mattehjälp:
”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”
– Elev i UR-reportaget om vår mattehjälp
Vårt erbjudande tål att jämföras
Få mer, utan att betala mer än hos andra. Vårt mål är att erbjuda Sveriges bästa läxhjälp, som inkluderar vårt kompletta skolpaket helt gratis.
Läxhjälp
Närmsta konkurrent
Ingår gratis i läxhjälpen
Närmsta konkurrent
Få mer information om vår mattehjälp
Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig!
- Egen certifierad privatlärare
- Finns i alla ämnen, i hela Sverige
- Hemma, på ett bibliotek eller online
- Alla tider & dagar i veckan
- Börja med en prova-på-lektion
- Ingen bindningstid
- Nöjdhetsgaranti
- Stärk motivation & studieteknik
- 9 av 10 når sina studiemål!
Vår mattehjälp finns i hela Sverige
Fredrik berättar
Därför ger vår mattehjälp toppresultat
Hej! Vad roligt att du är intresserad av Allakando! Jag heter Fredrik Fridlund och grundade Allakando 2007. Genom åren har jag personligen hjälpt över tusentals elever med matten och slipar konstant på vår pedagogik med mina kollegor.
Målet är att vara världsbäst inom både elevers akademiska och personliga utveckling. Vi tar ett helhetsgrepp om skolutvecklingen och fokuserar på det som gör störst skillnad för varje elev. Utöver högre betyg i matte, arbetar vi ofta med att förbättra studieteknik, motivation och självförtroende. Våra smarta metod för läxhjälp ser till att du kan lära dig långsiktigt plugga effektivt på egen hand.
Vi satsar även stenhårt på att anställa de absolut bästa mattelärarna, utbilda dem noggrant och matcha dem personligen till varje elev. Det är våra enastående mattelärare, utrustade med Allakando-pedagogiken, som gör att mattehjälp från Allakando ger resultat!
Kom igång med mattehjälp genom att kontakta oss!
Vanliga frågor om mattehjälp och matematik från Allakando
Det första steget är att du kontaktar oss för ett samtal om dina behov. När vi har förståelse för dig och din situation, rekryterar vi en mattecoach för din mattehjälp. Du träffar sedan din privatlärare i matte på en prova-på-lektion utan bindning
Hos Allakando kan du få mattehjälp för alla mattekurser. Det innebär bland annat mattehjälp för:
Matematik grundskolan: Matte lågstadiet, Matte mellanstadiet, Matte högstadiet.
Matematik gymnasiet: Matte 1, Matte 2, Matte 3, Matte 4, Matte 5, Matte IB med mera. Även Matematik högskola & Matte Universitet.
Det vanligaste är att få Matte 2B hjälp, följt av hjälp i Matematik 3B och Matematik 4..
Kontakta oss nu för skräddarsydd mattehjälp med en personligt utvald mattelärare!
Vi hjälper alla åldrar & nivåer med matematik, oavsett ämne. Det innebär både på grundskolan i lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet, såväl som på gymnasiet för alla inriktingar och nivåer. Detta är inklusive naturprogrammet, samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet och IB — men självklart matte hjälp på alla gymnasieprogram, från yrkesförberedande till teoretiska. Vi hjälper även många studenter på högskola och universitet, såväl som vuxna och företag. Behöver du hjälp med matte? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Vi finns i alla Sveriges städer och kan erbjuda personlig mattehjälp oavsett var du bor.
Du kan få hjälp med matte med utvalda privatlärare för mattehjälp online eller duktiga mattelärare från bland annat KTH (mattehjälp Stockholm), Chalmers (mattehjälp Göteborg) eller Lunds Universitet & Malmö Universitet (mattehjälp Malmö). Se mer generellt om vår läxhjälp i matematik.
Vår mattehjälp sker ofta löpande, en eller två lektioner i veckan. Du kan även få mattehjälp intensitvt inför nationella prov och andra matteprov. Utöver mattehjälp, erbjuder vi andra former av hjälp med matte som mattestugor och mattestöd för dig som går på högstadiet & gymnasiet. Vi har både mattekurser. och privatlärare som är specialister på matte.
Matte åk 7
Mattehjälp för i åk 7 med fokus på de viktigaste delarna: de fyra räknesätten, bråk, procent, uttryck, ekvationer, tal, geometri och enheter.
Matte åk 8
Få mattehjälp för åk 8 – lär dig bemästra områden såsom tal, variabler, potenslagar, uttryck, grundpotensform, bråk, ekvationer och geometri.
Matte åk 9
Mattehjälpen i åk 9 består av spännande termer som diagram, potenser, procenträkning, statistik, sannolikhet, volym, uttryck och geometri.
Matematik 1a-c
Vår mattehjälp för Matte 1 (A, B och C) inkluderar bland annat hjälp med aritmetik, algebra, funktioner, procent, geometri och statistik.
Matematik 2a-c
Matte 2 (A, B och C) är en av de vanligaste kurserna som elever vill ha mattehjälp i – framförallt med områden såsom exponentialfunktion och statistik.
Matematik 3a-c
Allakandos mattehjälp för Matte 3 (A och B och C) består exempelvis av algebraiska uttryck, tangens, sinus, derivata, integraler och trigonometri.
Få hjälp i matte av en privatlärare som förstår dig
En av de absolut bästa fördelarna med matte hjälp och privatundervisning är att du får en mattecoach som lägger hundra procent fokus på just dina specifika behov och önskemål. För oss är det viktigaste att hitta en privatlärare som du känner dig bekväm med, men som också kan hjälpa dig nå dina studiemål.
Våra utbildningsspecialister lägger stor vikt vid att hitta en studiecoach som passar dig på det personliga planet, men som också har de mattekunskaper som krävs för att du ska nå toppresultat på egen hand. Med över ett decennium i branschen vet vi vad som krävs för att du ska bli riktigt bra på matematik!
Mattehjälp – oavsett svårighetsgrad
Vi har privatlärare som kan ge mattehjälp för alla olika mattekurser och nivåer. Detta betyder att du kan få mattehjälp oavsett om du läser på grundskolan, gymnasiet eller på högskola/universitet. En privatlärare som ger mattehjälp från Allakando kommer oftast från någon av landets topputbildningar, såsom läkarprogrammet eller civilingenjörsprogrammet. En studiecoach kan också vara en toppelev som studerar på gymnasiet.
Vi ger mattehjälp i hela Sverige
För oss är det viktigt att alla som vill ha hjälp i matte ska få mattehjälp – det ska alltså inte spela någon roll var du bor. Därför har vi ett brett nätverk av privatlärare i matte över hela Sverige som kan hjälpa dig med matematiken – oavsett om du behöver hjälp i en storstad eller utanför i en mindre ort.
Det går även att få mattehjälp online om så önskas. Elev och privatlärare kan alltså välja att träffas i hemmet, online, eller på offentlig plats, exempelvis på ett bibliotek eller ett kafé!
Mattehjälp på grundskolan
✔ Mattehjälp i Matematik årskurs 1-3 (lågstadiet)
✔ Mattehjälp i Matematik årskurs 4-6 (mellanstadiet)
✔ Mattehjälp i Matematik årskurs 7-9 (högstadiet)
Mattehjälp på gymnasiet
✔ Mattehjälp i Matematik 1a-1c
✔ Mattehjälp i Matematik 2a-2c
✔ Mattehjälp i Matematik 3a-3c
✔ Mattehjälp i Matematik 4
✔ Mattehjälp i Matematik 5
✔ Mattehjälp i Matematik – specialisering
Vanligaste utmaningarna inom mattehjälp
Matematik är det vanligaste ämnet bland elever som får läxhjälp. Mest populärt är det för elever på högstadiet och gymnasiet. Här är några av de vanligaste matematiska områdena som elever vill ha hjälp med när de söker sig till oss på Allakando:
Problemlösning: I högre kurser, som Matte 3 och 4, är problemlösning avgörande för att tolka funktioner och grafer. För mer avancerade områden som differentialkalkyl och integraler, handlar det om att förstå och tillämpa derivata och integraler i praktiska sammanhang.
Algebra: Elever börjar att lära sig algebra redan i årskurs 5, men det är inte förrän på gymnasiet som man börja studera det mer intensivt. Algebra består ofta av abstrakta begrepp och symboler, vilket kan vara förvirrande för vissa elever. Lösningsmetoder och förståelse för variabler och ekvationer kan särskilt klurigt, då vissa elever har svårt att applicera det på verkliga exempel.
Geometri: Precis som algebra så kan geometri också vara ett abstrakt koncept för många. Inom geometri ingår exempelvis area, omkrets, skala och vinklar – något som elever i årskurs 6 ofta fokuserar på under lektionerna.
Trigonometri: Sinus, cosinus och tangens i relation till trianglar och vinklar är vanligast att studera i Matte 4, men förekommer även ibland i fysik. De svåraste delarna för elever brukar vara trigonometriska identiteter och tillämpningen av dessa inom geometri och fysik.
Funktioner och grafer: Att förstå och tolka grafiska representationer är lika viktigt i matematiken såväl som på högre utbildningar inom exempelvis media. Elever kan ibland ha svårt att koppla grafer till motsvarande matematiska uttryck och förstå hur förändringar i en funktion påverkar dess graf.
Differentialkalkyl och integraler: Inom högre matematik kan elever stöta på problem med differentiering och integration. Förståelse för derivator och integraler kräver en djupare insikt i matematiken och kan vara en övergång från mer konkreta till abstrakta begrepp.
Statistik och sannolikhet: Statistik och sannolikhet studeras i de flesta mattekurser. Att kunna tolka diagram, beräkna medelvärden och förstå sannolikhetsberäkningar är särskilt viktigt för högstadiematematik.
Procenträkning: Ett av de mest frekventa områdena där elever ofta behöver stöd inom matematik är procent och procenträkning. Att kunna lära sig att använda huvudräkning för att räkna ut procentuella ökningar och minskningar är något som många elever stärker genom sin mattehjälp.
Potenser och roten ur: Att lära sig roten ur är för många på högstadiet det första steget in i mer avancerad matematik. Potenser och roten är är en viktig grund att bemästra inför gymnasiet.
Mer information om vad som finns i kursplanen för matte kan du hitta på Skolverkets hemsida.
Sammanfattningar till nationella prov i matte
Ett exempel på pedagogiken för vår mattehjälp
Sammanfattning nationella i matematik årskurs 9
Räknelagar, Potenser, Bråk, Procent, Ekvationer, Algebra & uttryck, Linjära funktioner (grafer), Enhetsomvandling & skala, Geometri, Statistik & lägesmått och Sannolikhetslära högstadiet ÅK 9.
Sammanfattning nationella i matematik 1 gymnasiet
Räknelagar, Ekvationer, Procent, Förändringsfaktor, Formler & uttryck, Linjära funktioner, Exponentialfunktioner, Geometri, Vinklar, Trigonometri, Vektorer, Statistik & lägesmått och Sannolikhet & sannolikhetslära.
Sammanfattning nationella i matematik 2 gymnasiet
Algebra & ekvationer, Räta linjens ekvation, Linjära ekvationssystem, Andragradsfunktioner, Tillämpningar, Logaritmer, Exponentialfunktioner, Geometri (t.ex. Pythagoras sats), Statistik & lägesmått och exempelvis Standardavvikelse & lådagram.
Behöver du hjälp med en uppgift? Se om du hittar svaret bland våra pluggtips för matematik!
Sammanfattning nationella i matematik 3 gymnasiet
Ekvationer av första graden, Andragradsekvationer, Allmänna potensekvationer, Exponentialekvationer, Linjära funktioner, Potensfunktioner, Exponentialfunktioner, Derivata (derivera), Sekanter & tangenter, Extrempunkter, Andraderivata, Integraler, Primitiva funktioner, Trigonometri och Triangelsatser.